Hästen

Mina behandlingar anpassas efter din häst och dess behov. Jag har utvecklat mina behandlingar från massagen till att i bland komplettera eller helbehandla muskler och fascia med djupvågsmaskinen. Jag arbetar med akupressur och i bland akupunktur för att stötta vid både beteendeproblematik och öka motståndskraft mot vissa sjukdomar, exempelvis återkommande hosta, hormonella störningar eller allergier.
I bland kan immunförsvaret behöva extra hjälp, exempelvis vid EMS eller efter fånganfall eller om hästen varit nedsatt eller svullnat kraftigt. Då är det lymfmassage din häst behöver.
Dessutom jobbar jag med att justera lederna med en mjuk metod som heter Dornmetoden och som till viss del liknar en osteopatisk teknik. Denna metod är utvecklad på människa men fungerar fantastiskt bra även på hästar och hundar.

Utöver detta kan jag se om du som hästmänniska behöver åtgärda något i din kropp för att din häst ska fungera bättre. Och självklart även behandla detta.

Mina behandlingar brukar ta ca 60 minuter, i bland längre tid och i bland kortare. Jag debiterar för använd tid som ange gärna om det är något specifikt problem du vill ha hjälp med eller om du vill ha en hel genomgång av hästen. 

Jag arbetar med friskvård på alla typer av hästar och hästägare med fokus på hästens välmående oavsett om det är en tävlingshäst eller om det är en häst med speciella behov.
Det finns möjlighet att komma till Solbacka Friskvård för behandling av din häst! 

Vad ska man tänka på?

  • Hästen ska ej ha infektion eller feber
  • Hästen ska vara rengjord vid besöket
  • Hästen ska ej ha ätit kraftfoder den senaste timmen, grovfoder går bra
  • Undvik pälsglans, även i taglet, en hal päls gör att händer eller maskin glider ovanpå pälsen.
  • Undvik fleecetäcke på hästen före behandling då den kan bli statisk.
  • Undvik godis och slickburkar under behandlingen, det är en säkerhetsdetalj för mig som arbetar med din häst
  • Välj en tidpunkt då det är lugnt i stallet, speciellt om det inte finns avskilda uppbindningsplatser där vi kan vara.

 

Hästmassage

Djupvågsbehandling - Swedish Fascia Vibes

TCM Akupunktur 

Lymfflödesmassage

Dornmetoden