Lymfflödesmassage

Lymfmassage är en mjukare massageteknik som understödjer lymfsystemets cirkulation. Denna massage går ej att utföra lokalt då man måste arbeta med att förbättra flödet i hela kroppen.

En lymfflödesmassör är en utbildad massör med påbyggnadskurs Lymfmassage och påbyggnadskurs Lymfflödesmassage

Lymfsystemets uppgift är att rena kroppen och göra sig av med slaggprodukter genom kroppsvätskorna man kan likna det med ett avlopp. Det har dessutom en viktig uppgift i att bekämpa infektioner och sjukdomar.

Ett trögt lymfsystem är orsaken till svullna vrister och händer och en bidragande orsak till att man kan samla på sig övervikt. 

Många människor har problem med hudbristningar och ärr med känselbortfall, lokala fettansamlingar eller tunghetskänsla i kroppen. Dessa kan ha stor hjälp av lymfmassage.

När huden knottrar sig när man stryker över den är det ett tecken på att lymfsystemet jobbar.

En lymfmassage tar ca 75 minuter och det är lämpligt att man tar flera behandlingar tätt i början för att sedan följa upp med underhållsbehandling. Bäst resultat får man om man dessutom gör den egenvård som man får instruktion om vid första besöket.

När man jobbar med lymfsystemet på hästar så jobbar man inte lika länge då hästarna kan tycka det är lite jobbigt när systemet går igång. Personligen har jag erfarenhet av förbättring på hästar som har PSSM och EMS och en del andra överkänslighetssymptom och sjukdomar


Lymfmassage erbjuds till både människa och häst

Bilder på olika problem som kan förbättras med hjälp av lymfmassage